Poniedziałek. 1) Zupa szczawiowa, kartofelki z groszkiem, kapłon z sałatą, ciasteczka z kremem. 2) Zupa grochowa z grzaneczkami, rosbef z kartofelkami.
Wtorek. 1) Kapuśniak, polędwica z rożna z garniturem, budyń z sera.2) Krupnik polski, schab pieczony z kapustą.

Środa. 1) Zupa owocowa, ryba w majonezie, ryba pieczona z sałatą, legumina parzona. 2) Polewka z piwa, jaja faszerowane z jarzynką.
Czwartek. 1) Czarnina z kluseczkami, zrazy nelsońskie z sałatą, ciastka owocowe. 2) Rosół z kluseczkami, sztuka mięsa zapiekana.
Piątek. 1) Polewka z wina, węgorz w galarecie, liny smażone z sałatą, omlet z konfiturami. 2) Zupa z ryb z kluseczkami, pierogi zawijane z serem.
S o b o t a. 1) Zupa pomidorowa, leszcz na szaro, karasie pieczone z sałatą, pierożki różowe z twarogu. 2) kaszka z masłem, kluseczki z owocem suszonym.
Dobra Gospodyni, 13 lutego 1904
Przepis na różowe pierożki :)
![]() |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Skomentuj, proszę :)